Submersible Pumps Dompelpompen

Een dompelpomp is een pomp die helemaal in de vloeistof die verpompt gaat worden ondergaat. Deze vloeistof kan (zee)water zijn, water met vaste delen zoals zand en stenen, chemicaliën en olie producten.

submersible pump

De meeste dompelpompen in ons programma zijn hydraulisch aangedreven. De reden hiervoor is dat de hydraulische motor relatief klein is ten opzichte van diesel,- of elektromotoren met hetzelfde vermogen. Doordat de motor zo klein is zijn zelfs hoge capaciteit hydraulische pompen draagbaar / eenvoudig te transporteren. Een ander belangrijk voordeel van hydraulische pompen is dat de snelheid traploos geregeld kan worden van nul tot maximum. Dat maakt het mogelijk om eenvoudig de capaciteit of druk die u nodig heeft precies in te stellen.

Een groot voordeel van dompelpompen is dat aanzuighoogte geen probleem oplevert. Terwijl een droog geïnstalleerde pomp zijn zuigvermogen kwijtraakt bij opvoerhoogtes groter dan 5 meter kan een dompelpomp zo diep gaan als nodig is. De dompelpomp drukt het product omhoog in plaats van het aan te zuigen. Daarnaast zijn er nauwelijks problemen met de aanzuigkant omdat er geen slang of pijp is die wrijvingsverlies oplevert.